www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Cyprus Rally (PCWRC)

Marc van Dalen tvrdě kritizoval Sorda

26. září 2006 • 11:55

Šéf týmu Kronos Racing Marc van Dalen ostře kritizoval Sorda poté, co havaroval na super speciální rychlostní zkoušce v ulicích Limasolu. Nejhorší na celé věci ale je, že se test nezapočítával do celkového času rally.

Dani byl na desátém místě průběžného pořadí a jel si pro bod do MS FIA značek. Nakonec však dokončil soutěž až jako jedenáctý a bod mu sebral Matthew Wilson. Španělský pilot najel podle záběrů příliš rychle do levé zatáčky a naboural do betonové zídky. Jeho Xsara WRC musela být z tratě odtažena.

„Nechápu, proč se ta nehoda Danimu stala,“ řekl rozhořčeně van Dalen. „Byla to opravdu hloupá chyba. Neměl vůbec důvod jet rychle, především když se výsledek nezapočítával do celkového času. Je to mladý jezdec a já doufám, že si z toho vezme ponaučení do budoucna. V mistrovství světa jsou takové chyby neakceptovatelné.“

„Mysleli jsme, že na Kypru získáme do MS FIA značek více bodů. Víme, že Xsara WRC je dobrý vůz a musíme bodovat. Stále ale ještě není konec. Zbývají čtyři soutěže. Nemáme na Ford velký náskok, ale uvidíme po Turecku. Na začátku roku nebylo naším cílem získat titul ve značkách, ale teď je vše jinak. Musíme zabojovat a také vrátit Danimu sebedůvěru,“ pokračoval šéf Kronosu.

Na celé záležitosti je nejhorší fakt, že Dani Sordó ze čtyřech nominací proměnil v body pouze jedinou a to v Německu.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.09.2006 12:28
Ricardo - moderátor
Chudák Sordo v odtahovém voze brečel. Musí to být hrozné na psychiku ...
toplist