www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - XVII. Horácká Rally Třebíč

Šilha si rychle zvyká na dvěstěšestku

28. září 2006 • 09:20

Stříbrnou medailí završil své seznamování s novým vozem Josef Šilha. Na Horácké Rally v Třebíči absolvoval s Peugeotem 206 RC svůj druhý závod, který hned ozdobil medailí.

Josef Šilha debutoval ve dvěstěšestce na Barum rally Zlín. Pro pilota, který dosud využíval služeb staršího modelu 306, to nebyl úplně jednoduchý přechod. „Dvěstěšestka je podvozkově i motorově úplně někde jinde, jsem s ní maximálně spokojen. Trochu hůře si zvykám na jiné tlumiče, a tak si auto zatím neumím ideálně nastavit. Také brzdění mi ještě dělá problémy, protože pedál má vždy jinou tvrdost a brzdy se často zavzdušňují,“ popsal hlavní rozdíly Šilha. Na Vysočinu vyrážel se spolujezdcem Petrem Brixí především najezdit další ostré kilometry.

Od první rychlostní zkoušky se Šilha aktivně zapojil do souboje o medaile. V první sekci však měl navrch Martin Rada. Druhá sekce za tmy už vyšla lépe a Šilha se Radovi přiblížil, ale nastaly nečekané problémy s převodovkou. „Při první sekci jsme se trápili se špatně nastaveným podvozkem, kdy mi auto strašně odskakovalo. Jízdu za tmy moc rád nemám, ale po přenastavení auta jsme Radovi více stačili. Pak začala zlobit převodovka. Vyskakovala mi čtyřka, takže jsem ji musel jednou rukou držet a druhou řídit. Tak jsme ztratili další čas. Těšil jsem se zejména na sobotní vložky, ale tenhle problém nás pronásledoval i celý druhý den, a tak jsem ze závodění moc velkou radost neměl,“ smutnil pražský jezdec. Ani ve druhé etapě mu tedy nebylo dopřáno plně na Radu zaútočit, toho ovšem převodovka potrápila ještě více a ze soutěže musel odstoupit.

„Když Rada odstoupil, věnovali jsme se více testování, jeli v klidu a sem tam přidali něco pro diváky. Tak tomu bylo i na poslední rychlostní zkoušce, kde jsem si na prachu před diváky potáhl za ručku. Bohužel se auto svezlo víc, než jsem čekal, a narazili jsme levou stranou do obrubníku. S poškozeným podvozkem jsme pokračovali ještě dále, ale pak už nemělo smysl auto dál trápit, tak jsme vzdali. Sice to neohrozilo naše druhé místo ve třídě, ale taková hloupá chyba moc mrzí,“ popsal pilot, který se už na nejbližší soutěži hodlá zapojit do boje o příčky nejvyšší. „Budeme mít nové tlumiče a tu správnou převodovku. Věřím, že po spíše testovacích soutěžích si zazávodíme a ještě více potrápíme konkurenci.“

-Vicky-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist