www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Cyprus Rally (PCWRC)

Toni Gardemeister nemá plány ani finance...

6. října 2006 • 02:00

Finský pilot Toni Gardemeister se nechal slyšet, že je spokojený s pátým místem, kterého dosáhl před dvěma týdny na Kyperské rally. Přestože se mu vstup do soutěže s Xsarou WRC příliš nepovedl, nakonec se dokázal v průběhu soboty a neděle propracovat kupředu.

„Měli jsme problémy hned první den ráno,“ řekl Gardemeister. „Zradila mě převodovka. Přesněji řečeno to byla spojka, ale nestálo nás to až tolik času. Potom jsme ale měli defekt a to už byla ztráta větší. Pak se nám ještě přehříval motor, ale i to se vyřešilo. Celkově jsem tedy s výsledkem spokojený.“

Gardemeister se letos představil v seriálu mistrovství světa teprve počtvrté, i když po vydařené sezóně u Fordu, kde pravidelně bodoval a skončil v šampionátu čtvrtý, očekával, že o něj bude mnohem větší zájem. Letos mu patří v šampionátu sedmá pozice s 20 body na kontě.

„Jsem spokojený se svými výkony na všech čtyřech soutěžích, které jsem letos jel. Vždy jsem dokázal bojovat o stupně vítězů. OK, v Řecku to tak nebylo, ale na Kypru a v Německu určitě ano,“ pokračoval Fin.

„V Německu mi to šlo dobře. Xsara WRC byla ideálně nastavena a fungovala skvěle. Neměl jsem jediný vážnější problém. Také pneumatiky jsem volil dobře, až na jednu volbu. V Německu jsem ještě poslední den bojoval o třetí místo s Marcusem. Na Kypru bych bojoval s Mikkem, kdybych neměl v pátek defekt.“

A co budoucnost? „Zatím nemám žádné plány, jelikož nejsou finance. Letos už asi žádnou rally nepojedu a příští rok se uvidí,“ dodal na samotný závěr Gardemeister.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.10.2006 09:37
Ricardo - moderátor
Taky si myslím. Toni by byl ideální dvojka v kterémkoliv továrním týmu...
06.10.2006 09:23
Ramon
myslím, že je to velká škoda, ale příští rok by to mělo být s auty o něco lepší, teda pokud budou peníze
toplist