www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Na Wales Rally GB pojede McRae s Toyotou

25. října 2006 • 02:00

Nedávno jsme informovali o kontraktu mezi RED a jihoafrickou Toyotou o dovozu speciálu RunX S2000 na evropský kontinent. V těchto dnech se rozhodlo, že premiéru v Evropě si vůz odbude na Wales Rally GB s Alisterem McRae za volantem.

Vůz by měl být mezinárodně homologován 1. listopadu a tak nic nebrání, aby s ním bývalý tovární jezdec Hyundaie a Mitsubishi Alister McRae zasáhl do soubojů Wales Rally GB. „Jsem velice rád, že budu opět v mistrovství světa, navíc při evropské premiéře úplně nového vozu,“ zářil radostí po oznámění zprávy skotský pilot.

Ten se s vozem doposud svezl pouze krátce po Zulu Rally v Jižní Africe, přesto si od vozu hodně slibuje. „Wales Rally GB bude závěrečným podnikem britského mistrovství, takže srovnání s kvalitními piloty za volantem produkčních vozů budou určitě zajímavé. Navíc bude závod i součástí JWRC, takže bude zajímavé porovnání i s vozy S1600, které zde v loňském roce byly velice rychlé,“ řekl Alister McRae.

„Na Britskou rally se určitě těším. Navíc by to mohla být i předzvěst naší sezóny. Vedeme totiž jednání s partnery nejen o Wales Rally GB, ale i kompletním seriálu International Rally Championship, který bude díky podpoře Eurosportu ideálním prostředím pro vozy S2000,“ naznačil McRae fakt, že bysme jej mohli v příštím roce vidět na zlínské Barum Rally.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.10.2006 16:30
Hrazda
A další do party: Loix. K tomu pár soukromníků a máme zase nádhernou rally. Pokud už teda budou ty S2000 dobře vychytané a neskolabujou po sjezdu z rampy.
25.10.2006 09:30
Ricardo - moderátor
To je pravda, mohlo by to být celkem zajímavé...
25.10.2006 09:11
Hrazda
A. McRae, Panizzi, Buffier, Basso - zatím to na Barumku vypadá velice slibně.
toplist