www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Stobart vsází v Británii také na Mikkelsena

25. října 2006 • 11:00

Tým Stobart VK Ford vsází před Britskou rally také na mladého norského talentovaného jezdce Andrease Mikkelsena, který usedne do třetího Focusu WRC 06 právě ve Velké Británii. Je mu totiž teprve sedmnáct let, a tak může zatím jezdit soutěže pouze ve Velké Británii. Tamější licenci si udělal v červenci.

Již dříve jsme vás informovali o tom, že Mikkelsen je podle mnohých novým ´Solbergem´ a mohl by v budoucnu získat titul mistra světa. Pro Britskou rally se mu o vůz bude starat tým Ramsport, ale ani to by nemělo ohrozit jeho další kariéru v týmu Ford. Navíc údajně pojede stejně jako Matthew Wilson v novém speciálu Ford Focus WRC 06.

Hovoří se o tom, že společně s Garethem McHalem bude jezdit v roce 2007 za třetí tým Fordu. Pro norského pilota by to byla znovu obrovská škola. Svůj talent již letos potvrdil několika úspěchy. Naposledy se mu podařilo triumfovat na Bulldog Rally, která se jela minulý víkend.

Oficiální potvrzení zprávy o tom, zda pojede Mikkelsen se starší verzí Focusu WRC nebo tou nejnovější si tým Stobart VK Ford schovává na pozdější dobu.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.10.2006 12:54
Ramon
náš rallysport by potřeboval taky někoho podobného, ikdyž talentů je u nás spousta, ale bez větší podpory se do "světa" nedostanou!
25.10.2006 14:23
Ricardo - moderátor
To máš pravdu....
25.10.2006 11:19
Ricardo - moderátor
Na toho mladíka jsem celkem zvědavý. Uvidíme, co v něm je...
toplist