www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Mexická rally bude v roce 2007 rekordní

15. listopadu 2006 • 03:00

Pořadatelé Corona Rally Mexico, čtvrtého dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích v roce 2007, se rozhodli vyjít vstříc továrním týmům i mezinárodní federaci FIA a postavili pro příští ročník trať rekordních parametrů.

Se svými 851 kilometry totiž bude téměř o 80 km kratší, než dosud nejkratší podnik mistrovství světa. Z toho celých 369 kilometrů bude představovat rychlostní zkoušky, což znamená 43% z celkové délky tratě.

„FIA zavedla pro příští rok model, že tovární týmy budou moci za celou sezónu využít pouze šest motorů. Myslím, že zkrácením přejezdů potěšíme všechny manažery továrních týmů, umožní se tím totiž pošetření techniky,“ vysvětlil důvody Jaime del Palacio, nový ředitel Corona Rally Mexico.

V dřívějších dobách platívalo, že nejkratším podnikem je Tour de Corse, přestože vedla přes celý ostrov ve Středozemním moři. Její žezlo přebírá středoamerická soutěž, která těží jak z výhodné polohy hor nedaleko Leónu, tak také z vydatné podpory mexické vlády, takže stavba nových (i asfaltových) silnic je na denním pořádku.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist