www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Sébastien Loeb se nejspíš nepředstaví ani ve Walesu

16. listopadu 2006 • 00:15

Úřadující obhájce titulu mistra světa a jezdec stáje Kronos Racing Sébastien Loeb potvrdil, že šance jeho start v závěrečném podniku letošního světového šampionátu, kterým bude na začátku prosince Wales Rally GB, je velmi malá.

Sébastien Loeb si přivodil zranění ramene při nehodě v září letošního roku a již kvůli tomu musel vynechat Tureckou, Australskou a aktuálně také Novozélandskou rally. Na té se objevil v průběhu seznamovacích jízd, hlavním účelem však bylo hlavně poznat nové tratě, které připravili novozélandští pořadatelé pro soutěžící.

Po až pátém místě jeho úhlavního soupeře Marcuse Grönholma na Australské rally je jasné, že mu již letošní titul světového šampiona nemůže utéct. I proto je jeho návrat na tratě ještě v roce 2006 málo pravděpodobný. „Ve start na Wales Rally GB už moc nevěřím. Není důvod zbytečně hazardovat se zdravím, důležitější bude se stoprocentně připravit na začátek nové sezóny,“ prozradil Loeb pro BBC.

Vítězství na letošní Kyperské rally tak bylo posledním, kterého Loeb dosáhl ve voze, který ho dovezl k největší slávě - v Citroënu Xsara WRC. Od Rallye Monte Carlo 2007 by již měl usedat do nové zbraně francouzské automobilky C4 WRC.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist