www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Wilson odstartuje do Rally GB s minutovou penalizací !

23. listopadu 2006 • 09:00

Komisaři FIA se rozhodli, že britskému jezdci Matthew Wilsonovi bude před startem Britské rally přidělena minutová penalizace za to, že překročil rychlost na přejezdu na novozélandské soutěži.

Matthew tak vyrazí na trať své domácí soutěže již s minutovou ztrátou. Na jednom přejezdu jel o 19 km/hod rychleji, než povolovala pravidla silničního provozu.

Komisařům především vadí, že Matthew Wilson porušuje pravidla opakovaně. V letošním roce to byl jeho již desátý prohřešek. Jednou překročil rychlost ve Švédsku a ve Španělsku to bylo dokonce osmkrát.

Kromě penalizace dostal Brit ještě celkem mastnou pokutu ve výši 3800,- Euro. Převedeme-li to na českou měnu, pak musel Matthew zaplatit více než sto tisíc korun.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.11.2006 00:54
Pluto - moderátor
A to ještě dopadli dobře. FIA i pořadatele kladou na rychlost obrovský důraz, třeba někteří hříšníci z letošního Deutschlandu (Kopecký, Prokop) budou při dalším porušení (až do konce roku 2007) ze soutěže nemilosrdně vyloučeni!
23.11.2006 11:06
ivo
.....nejsem Loebův fanda,jeho jízda po třech mě taky kontrastovala se zastavením McRae nebo Gronholma(přesně nevím-asi frantícká lobby) ale Matthew to asi přehání-tolikrát překročit?A když je zjevné že tatík má peněz dost tak co jiného.....
23.11.2006 09:39
Cito
Zapomněl jsem tedy dodat OLA OLA - FIA je prostě spravedlivá!!!
23.11.2006 09:39
Cito
Tady mám hned dvě výtky.

Přeci i na vojně se trestá za všechno jen jednou, takže proč dostal pokutu a ještě pently.

Proč ostatní za kolečkě dostali vše jen podmínečně a on hned vše natvrdo...

Zajímalo by mne také, když dojel Loeb na Sardinii po třech kolech a ohrožoval všechny okolo, jak je tedy možné, že tam se už nikdo o nic nestaral.

Řekl bych, že se měří každému naprosto jiným metrem...
toplist