www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Marcus Grönholm stále lituje chyby z Austrálie

23. listopadu 2006 • 11:40

Finský pilot Marcus Grönholm prohlásil, že před startem Britské rally vypadá pro jeho tým všechno velmi dobře a věří, že by mohl vyhrát po Novém Zélandu i tam. Navíc se nebude muset držet žádného taktického plánu na zisk bodů pro tým a pojede si podle svého.

Ještě před startem Novozélandské rally měl tým Ford šestidenní test, který byl brán jako příprava pro nadcházející Britskou rally. První dva dny testoval Marcus nové transmise v okolí Cumbrie, další dva dny pak hledal optimální nastavení pro Britskou rally na jihu Skotska.

Pátý a šestý den usedl do Focusu WRC 06 Mikko Hirvonen, který se také snažil najít vhodné nastavení vozu pro Rally GB. Ten jezdil v Hobcartonu a Whinlatter Forestu, což je v blízkosti základny společnosti M-Sport.

„Myslím, že můžeme Britskou rally znovu vyhrát. Při testech se vše jevilo výtečně,“ řekl na úvod Fin. „Je to ale velmi náročná soutěž. Především pak podmínky, nikdy nevíte, co čekat. Může být sníh, led, déšť nebo bláto…nebo taky vše dohromady.“

Marcus Grönholm má však také ve Velké Británii velkou šanci uspět. „Letošní rok je co do počtu vítězství pro mě tím nejlepším v mé kariéře. Vyhrál jsem již šest podniků, ale stále si vyčítám Australskou rally. Kdybych dopadl lépe a neudělal tu hloupou chybu, mohl jsem i teď ještě bojovat o titul mezi jezdci. Jinak jsem ale s letošní sezónou spokojený.“

„Je pravda, že jsem udělal několik chyb a doufám, že v příštím roce se jich vyvaruji. Domnívám se, že v sezóně 2007 bych mohl bojovat o vítězství na všech šestnácti soutěžích,“ dodal na závěr Grönholm.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.11.2006 12:13
Ramon
doufám, že to bude ještě zajímavější než letos...
toplist