www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Mikko Hirvonen chce v Anglii vyhrát

24. listopadu 2006 • 00:50

Finský mladík Mikko Hirvonen se již těší na start Britské rally, kde pojede bez jakéhokoliv tlaku na svou osobu. O titulu mezi jezdci i týmy je již rozhodnuto, a tak se Hirvonen těší na jízdu ´bez nervů´.

Mikko si věří natolik, že by se chtěl pokusit vyrovnat i časům Marcuse Grönholma, který jej zatím konstantně poráží. Dokonce bude usilovat o to, aby svého týmového kolegu porazil a Britskou rally tak vyhrál.

„V šampionátu jezdců již nemohu o třetí pozici přijít, takže mi vlastně o nic nejde,“ řekl na úvod Fin. „Mohu si tedy dělat, co chci! Nebudu poslouchat Malcolma, jelikož jsme již titul získali. Malcolm by měl zůstat na Novém Zélandu a slavit titul,“ prohodil se smíchem finský mladík.

„Podmínky na Britské rally bývají vždy velmi obtížné a potřebuji získat další zkušenosti. Určitě ale pojedu co nejrychleji to půjde. Rozhodně se nehodlám držet zpátky.“

„Mým snem je vyhrávat soutěže a být nejrychlejší všechny tři dny. Když to dokáži, tak teprve potom mohu začít relaxovat a užívat si. Do té doby na tom musím velmi tvrdě pracovat. To je mým cílem pro budoucnost,“ dodal na závěr Hirvonen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist