www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Andreas Aigner se chce přiblížit konkurenci

23. listopadu 2006 • 13:05

Za tým Red Bull Škoda nastoupí na start Britské rally Andreas Aigner a Harri Rovanperä. Ještě před tím je ale čeká pondělní test, kde se oba budou snažit nalézt optimální nastavení svých Fabií WRC. Přítomni budou také sponzoři týmu a zřejmě tak proběhnou jednání o nadcházející sezóně.

Šéfové týmu rakouského týmu Raimund Baumschlager a Armin Schwarz řekli: „Myslím, že naši jezdci by mohli zopakovat výkony z Německa a Turecka, kde se jim dařilo. Alespoň bychom tak mohli uzavřít sezónu pozitivním výsledkem.“

Mladý Rakušan Andreas Aigner se již na start Britské rally těší. „Chtěl bych snížit ztrátu na nejrychlejší jezdce. Spokojený bych byl, kdybych ztrácel maximálně vteřinu na kilometr a dařilo se mi zajíždět časy v TOP10, stejně jako v Německu,“ řekl na úvod Aigner.

„Je to vysoký cíl, ale hodně by to pomohlo mému sebevědomí, kdyby se mi to podařilo. Také se těším na testovací den, protože pauza byla dlouhá, tudíž jej potřebuji,“ doplnil rakouský mladík.

Harri Rovanperä má již s Britskou rally velké zkušenosti. V roce 2001 tam dojel s Peugeotem 206 WRC na druhém místě. V následujícím roce pak skončil sedmý. Jako pátý proťal cílovou pásku vloni s Lancerem WRC.

„Hodně bude záležet na počasí. Pokud bude pršet, bude to velmi náročné. Jsem rád, že si budu moci odzkoušet vůz již v pondělí. To mi určitě pomůže. Možná se mi podaří ve Velké Británii dosáhnout nejlepšího výsledku sezóny. Udělám proto maximum,“ dodal na závěr Rovanperä.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.11.2006 13:28
ajaj
Tak to vypadá v jejich zprávách vždy do startu první erzety. Pak jsme zase na svejch.
23.11.2006 13:24
dufs
Už se těším na RB Fabie v top 5, vypadá to, že přišli na to jak být opět na špici...
toplist