www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Pražský Rallysprint

XII. TipCars Pražský rallysprint představil přihlášené posádky

24. listopadu 2006 • 08:50

Již jen dny zbývají do startu XII. TipCars Pražského rallysprintu. V sobotu 2. prosince odstartuje populární soutěž v hlavním městě, na které se divákům představí mnoho zvučných jmen z České republiky i ze zahraničí.

Pro českého diváka bude pravděpodobně nejzajímavější účast úřadujícího mistra republiky Václava Pecha juniora, kterého bude na sedadle spolujezdce doplňovat předseda vlády České republiky Mirek Topolánek. Vítězové loňského Pražského rallysprintu jistě budou útočit na příčky nejvyšší, ale cestu k obhajobě vítězství se jim bude snažit překazit smečka vozů WRC.

Pravděpodobně nejžhavějším želízkem v ohni bude maďarský jezdec Gergély Szabó s Fordem Focus WRC, jenž má s Pražským rallysprintem zkušenosti. Zahanbit se jistě nenechají ani Karel Trněný s Fabií WRC , Petr Pospíšil a známý bavič Emil Triner, oba se Škodou Octavia WRC. Královskou kategorii vozů WRC ale doplní více než 50 dalších soutěžních vozů včetně historických rally automobilů. Českou rallyovou špičku doplní úspěšní soutěžní jezdci z Polska Kuzaj, Frycz, a Grzyb, všichni s produkčními vozy.

Diváci budou moci sledovat první dvě rychlostní zkoušky z Řeporyj k cementárně v Radotíně v diváckém místě 'Lom', kam bude přístup od cíle rychlostní zkoušky. Největší show pro diváky se ale tradičně bude konat na Strahově. Na soutěžní posádky a diváky tam čeká okruh kolem strahovského stadionu, kde je dostatek místa pro diváky, a dostatek místa pro atraktivní průjezdy soutěžních automobilů. Hlavní divácké místo bude na severní straně stadionu v retardéru na kostkách. Pro diváky zde bude připravena komentovaná divácká zóna s aktuálními informacemi a velkoplošnou obrazovkou.

XII. TipCars Pražský rallysprint se těší na všechny fanoušky motorismu !

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
27.11.2006 10:59
Ramon
jj Clovek ma pravdu, není nad klasické áčko, ať už je to historik, kit nebo WRCo, prostě je to čistokrevný soutěžák!
27.11.2006 07:40
Clovek
My, pravi fanousci se nedame par sileci zviklat. Kdo tam nekdy byl vi ze nejlepsi prujezdy maji historici. Howgh.
25.11.2006 11:44
Ramon
ai mě to tam neláká, ostatně jako kazdý rok :-(
24.11.2006 13:25
dick
bída
toplist