www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Rozhodnuto: Sébastien Loeb v Anglii startovat nebude!

24. listopadu 2006 • 14:55

Jak jsme již několikrát psali, zdravotní stav Sébastiena Loeba ještě není natolik dobrý, aby se mohl zúčastnit třídenní soutěže, a tak bude i ve Velké Británii nahrazen Xavierem Ponsem. Dvojkou týmu bude znovu Dani Sordó.

Francouzský pilot sice na Novém Zélandu trénoval, ale jeho rameno ještě není zcela zhojené a nevydrželo by zátěž třídenní rally. „Sébastien je sice již v pořádku, ale rameno není ještě zhojeno natolik, aby mohlo snést takovou zátěž,“ řekl Marc Van Dalen.

Jelikož je již o titulu v MS FIA značek rozhodnuto, tak budou mít oba jezdci volnou ruku. „Ano, mohou jet podle svého, ale samozřejmě nesmí udělat žádnou hloupou chybu,“ pokračoval dále Van Dalen.

„Xavier řekl, že by chtěl po několika čtvrtých místech konečně dojet na stupních vítězů. Dani se zase bude snažit uhájit čtvrtou pozici v MS FIA jezdců před Manfredem Stohlem. Chceme si poslední soutěž sezóny především užít,“ doplnil na ředitel týmu Kronos Racing.

Sébastien Loeb však nebude chybět ani ve Velké Británii a zúčastní se alespoň tréninkových jízd. Je také jasné, že ani v závěru roku se nedostane ke slovu Colin McRae, který tajně doufal, že by mohl v týmu Citroën dostat ještě šanci.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
27.11.2006 15:59
martin
Myslim si že nebýt zaváhání Marcuse v Austrálii, tak by Seb určitě nastoupil.
26.11.2006 13:54
Ramon
Škoda, že nepůjčí jednu Xaru Colinovi, bylo by to její pěkné rozloučení s MS v továrním týmu
24.11.2006 20:58
John - moderátor
No, Marcus může jen litovat svého zaváhání od protinožců ...
toplist