www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Dani Solá znovu na scéně, chystá se do IRC

24. listopadu 2006 • 15:20

Španělský pilot Dani Solá se v loňském roce předvedl hned v několika soutěžích seriálu mistrovství světa s vozem Ford Focus WRC, ale letos jsme jeho jméno nezahlédli v jediné startovní listině seriálu MS.

Solá se zaměřil především na domácí šampionát, kde získal s vozem Citroën C2 titul. V šotolinovém mistrovství pak s Lancerem Evo IX vybojoval druhou pozici. Zřejmě především letošní výsledky na domácí půdě mu pomohly k tomu, že se v sezóně 2007 zřejmě představí v šampionátu IRC s vozem Toyota Super 2000 od týmu Red Motorsport. První test proběhne v Anglii 4. prosince.

„Jsem rád, že jsem dostal příležitost k tomu, abych se předvedl ve voze Toyota Super 2000,“ řekl Solá. „Nový šampionát IRC bude jistě náročný a navíc by tam mělo jet mnoho automobilek i kvalitních jezdců. Je to pro mě určitě priorita, abych se do něj dostal.“

„Myslím, že mám hodně zkušeností z mezinárodních soutěžích, takže bych tam mohl uspět. Dobře vím, že je přede mnou těžká práce, ale věřím a doufám, že angažmá získám,“ doplnil Solá.

Tým Red Motorsport se chystá v roce 2007 nasazovat v šampionátu IRC hned dvě Toyoty Super 2000. Do jedné usedne Alister McRae a do druhé pak s největší pravděpodobností Dani Solá.

Alister McRae se navíc v Toyotě Super 2000 představí také na domácí Britské rally. Všichni si tak budou moci udělat představu o tom, čeho je vůz schopen dosáhnout. Bude to poprvé, co se představí mimo Jižní Afriku, kde letos získala titul mezi týmy i jezdci.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.11.2006 21:22
Hrazda
Jojo. Red Motorsport - zřejmně dobrý oddíl. To bude na barumce pokoukáníčko.
toplist