www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Solberg a Atkinson testovali ve Walesu

27. listopadu 2006 • 10:50

Jezdci továrního týmu 555 Subaru WRT Petter Solberg a Chris Atkinson se zúčastnili testu šotolinových pneumatik Pirelli, na kterých pojedou poslední podnik sezóny Britskou rally.

Oba tak neměli čas ani na to, aby si zaletěli domů za svými rodinami. Čtyřdenní zkoušky začaly minulý čtvrtek a skončily v neděli. Zítra již na oba čeká trénink na Britskou rally.

Petter Solberg řekl: „Test proběhl v pohodě a jsem rozhodnutý jet naplno od prvního kilometru. Žádná taktika, jen jízda nadoraz.“

„Je to poslední soutěž sezóny, takže nemáme co ztratit. Přál bych si proměnlivé počasí a hodně bláta. Prostě typickou Britskou rally,“ pokračoval Solberg.

„Takové podmínky by mi seděly. Naše pneumatiky byly vždycky lepší na mokré šotoilně. Ve Velké Británii se vždy těšíme značné podpoře, protože je to pro mého spolujezdce Phila Millse domácí soutěž. Chtěl bych alespoň na konci roku zajet nějaký slušný výsledek,“ doplnil Nor.

Také sportovní ředitel týmu Subaru Luis Moya si myslí, že by mohl jeho tým zakončit nepovedenou sezónu slušným výsledkem. „Letos se jede v jiném termínu, takže budou znovu velmi rozdílné podmínky. Není vyloučen ani sníh a led. Nejdůležitější je, aby se jezdci udrželi na trati. Při testech fungovaly pneumatiky Pirelli velmi dobře, takže si věříme. Myslím, že máme na to, abychom mohli bojovat i o vítězství. Uvidíme.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist