www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Chris Atkinson se těší na Britskou rally

28. listopadu 2006 • 01:05

Australský pilot Chris Atkinson, který v letošním roce plní roli dvojky týmu 555 Subaru WRT, se již těší na start posledního podniku letošní sezóny - Britskou rally. Sice tam bude startovat teprve podruhé, přesto si hodně věří.

Japonskému týmu Subaru se na Britské rally vždy velmi dařilo. Také vloni tam vyhrál Petter Solberg. Z posledních jedenácti ročníků tam devětkrát triumfoval právě jezdec s vozem Subaru.

Po dvou letech se navíc soutěž přesunula zpět do původního termínu a jede se až na začátku prosince. Dají se tedy očekávat velmi náročné podmínky. „Wales Rally GB jsem jel jen jednou, ale jelikož se jede v jiném termínu, tak podmínky budou úplně jiné,“ řekl na úvod Atkinson.

„Minulý rok bylo na některých testech bláto, ale ne tolik, jako v předešlých ročnících. Dá se čekat, že bude i sníh, led a také mlha. Možná mi to připomene Rally Tamania, kde to bylo velmi podobné. Některé testy jsou nové, takže to vyrovná šance všech jezdců.“

„V posledních dvou soutěžích jsem jel vždy velmi rychle, ale nedokázal jsem tempo udržet po celou rally. Právě ve Velké Británii bych to rád změnil a jel konstantně rychle celé tři dny,“ doplnil na závěr Atkinson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist