www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Matthew Wilson o své penalizaci

27. listopadu 2006 • 13:05

V minulém týdnu jsme vás informovali o tom, že Matthew Wilson dostane k ´dobru´ již před startem Britské rally minutovou penalizaci. Komisaři FIA mu ji udělili za to, že překročil povolenou rychlost na přejezdu mezi rychlostními zkouškami na Novém Zélandu.

Kromě toho samozřejmě zaplatil také tučnou pokutu. „Určitě jsem velmi zklamán,“ řekl na úvod Wilson. „Nic s tím ale nemohu dělat. Prostě se s tím smířím a pojedu si svou rally. Samozřejmě to překazilo mé plány na dobré umístění, ale nesmím na to myslet.“

„S vozem Ford Focus WRC 06 jsem jel už třikrát a vždy to bylo lepší a lepší. Je to famózní stroj a každý kilometr s ním si opravdu užívám. Velmi se také těším na domácí fanoušky,“ pokračoval dále mladý Brit.

Matthew bude startovat na Britské rally již podruhé. Vloni tam skončil na osmnáctém místě celkově. „Už se opravdu těším. S Britskou rally mám nejvíce zkušeností a myslím, že to by mi mohlo k dobrému výsledku pomoci. Dají se čekat různé podmínky, ale i tak se velmi těším,“ doplnil na závěr Wilson junior.

Ředitel společnosti M-Sport Malcolm Wilson dodal: „Matthew se na Britskou rally už dlouhou dobu těší, jelikož s ní má zkušenosti z minulých let. Bude to pro něj důležitá rally. Bude chtít jet rychle, ale musí mít na paměti, že se jede až v prosinci a podmínky budou odlišné. V minulých letech se jelo většinou v srpnu nebo září.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist