www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Latvala se těší na premiéru ve Focusu WRC 06

29. listopadu 2006 • 02:30

Finský pilot Jari Matti Latvala se představí na poslední soutěži letošní sezóny ve Fordu Focus WRC 06. Bude týmovým kolegou Matthewa Wilsona v týmu Stobart VK Ford.

Latvala v letošním roce již za Stobart startoval třikrát, ale nikde se mu příliš nedařilo. Chuť si tak spravil až vítězstvími v PC WRC na Australské a Novozélandské rally. Fin se chce předvést také na Wales Rally GB, aby si zajistil angažmá na rok 2007.

„Určitě mi hodně záleží na tom, abych se ve Velké Británii ukázal v dobrém světle,“ řekl na úvod Fin. „Poprvé pojedu ve Focusu WRC 06, ale nebude to pro mě první start za tým Stobart VK Ford. Absolvoval jsem s týmem tři soutěže a teď musím hodně zabrat. Budu k tomu mít fantastický vůz.“

„Myslím, že nastavení pro Britskou rally mám dobré. Vloni jsem tam měl problémy, ale i přesto jsem zajel několik slušných časů. Získal jsem zkušenosti, které mi letos jistě pomohou,“ pokračoval Latvala.

„Minulý rok bylo ve Walesu sucho, ale letos to bude jiné. Máme dobrou přípravu z Nového Zélandu, kde se také jelo po blátě za vydatného deště. Opravdu se těším na start a věřím si. Budu se snažit jet především hlavou a bez chyb. V předešlých startech jsem totiž udělal vždy velmi hloupé chyby a myslím, že jsem se již dostatečně poučil a vyzrál jsem,“ doplnil Fin.

Ředitel M-Sportu Malcolm Wilson na závěr dodal: „Určitě má Jari na to, aby zajel dobré časy. Je to rychlý jezdec, který má před sebou velkou budoucnost.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist