www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Stohl se Solbergem se jedou rozloučit se sezónou

29. listopadu 2006 • 02:00

Oba jezdci OMV Peugeotu Norway WRT, Manfred Stohl i Henning Solberg vyrážejí do Velké Británie vstříc závěrečnému podniku mistrovství světa. Manfred Stohl bude bojovat s Dani Sordem o čtvrtou příčku celkově, Henning Solberg bude chtít bodovat.

Jednoznačně nejvíce je upřena pozornost na souboj Manfreda Stohla s Dani Sordem o čtvrté místo v hodnocení jezdců. Optimismus k tomu dodávají i úspěšné výsledky čtyřiatřicetiletého Vídeňana v minulých letech, když v každém ze startů skončil na bodovaných příčkách (7., 5. a 8.).

„Wales Rally GB mi hodně vyhovuje. Abych se dostal před Daniho, potřeboval bych vybojovat o dva body více, než on. Věřím tomu, že to dokážeme. Jsem rád, že i při posledním závodě máme před sebou jasný cíl a věřím, že letošní sezónu zakočním čtvrtými stupni vítězů,“ prozradil Manfred Stohl.

Jeho týmový kolega Henning Solberg je na tom krapet hůže, dosažených pětadvacet bodů stačí pouze na osmé místo. I třiatřicetiletý Nor však má šanci postoupit o stupínek výš přes jezdce Citroënu. Na rozdíl od Stohla mu na Xeviho Ponse chybějí tři body.

„Snažíme se jet rychle, ale to si občas vezme svou daň. Každopádně pokud se chceme řadit mezi špičku světových soutěží, musíme jet tímto způsobem. Je důležité zjistit, kde jsou naše limity. Letos se nám podařilo dosáhnout již několika velice dobrých výsledků a věřím, že to dokážeme i ve Walesu,“ řekl Henning Solberg.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist