www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Gareth MacHale se vrací po tříměsíční pauze

29. listopadu 2006 • 10:50

Irský pilot Gareth MacHale se do seriálu mistrovství světa vrací po dlouhých třech měsících a na Wales Rally GB se před domácím publikem představí ve voze Ford Focus WRC 2003.

„Jsme jedinou irskou posádkou v celém početném 130 členném startovním poli,“ řekl na úvod MacHale. „Budu se snažit jet maximálně rychle, abych neudělal ostudu Irsku. Musím také zakončit sezónu dobrým výsledkem, to je pro mne priorita. Hodně by mi to pomohlo.“

MacHale dokázal v letošním roce získat celkem tři body, které si na své konto připsal po velmi dobrém výkonu v Mexiku. Posledním Irem, který získal v seriálu MS body, byl přitom Billy Coleman v roce 1985 na Tour de Corse.

„Už se těším na šotolinové testy. Jsou podobné, jako ty loňské, jen drobné změny. Přestávka byla delší, než bych si přál, ale tak už to bývá. Ani jsem na začátku roku netušil, jak velký čas strávím mimo mistrovství světa. Opravdu se mi stýskalo,“ pokračoval MacHale.

„Můj táta se naposledy svezl na Britské rally v roce 2002. Bylo to s Corollou WRC, se kterou jsem jezdil vloni. Focus WRC by měl být lepší a rychlejší, ale i přesto tady bude velká konkurence ze strany továrních jezdců i soukromníků z Velké Británie,“ dodal na závěr irský pilot.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist