www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Pražský Rallysprint

Poslední přípravy před startem XII. TipCars Pražského rallysprintu

29. listopadu 2006 • 14:45

Organizátoři XII. TipCars Pražského rallysprintu jsou připraveni přivítat v Praze početné startovní pole, a stejně tak i početnou kulisu diváků. Všechny potřebné přípravy v těchto dnech vrcholí, a i startovní listina XII.

TipCars Pražského rallysprintu již dostává definitivní obrysy. Jako blesk z čistého nebe zapůsobila zpráva, že si mistr České republiky v rally, Václav Pech zajistil těsně před startem vůz nejvyšší specifikace WRC. Václav Pech s premiérem Mirkem Topolánkem budou patřit k hlavním adeptům na celkové vítězství XII. TipCars Pražského rallysprintu.

Mezi přihlášenými jezdci, či spolujezdci se ale tradičně objevuje řada známých osobností. Na místě spolujezdců tak můžeme vedle již jmenovaného předsedy vlády ČR Mirka Topolánka například vidět generálního manažera hokejového klubu HC Sparta Praha, Petra Břízu, který bude navigovat Josefa Semeráda. Jaromíru Tomaštíkovi bude číst rozpis bavič Aleš Háma a kompletní posádku Škody Fábia RS vytvoří baviči Dalibor Gondík a Otakar Brousek.

Jména jako Trněný, Triner, Trojan, Valoušek, Barvík, Berger, Liška, Volf a další, není třeba českému fanouškovi rally představovat. Širokou domácí špičku v Praze ale doplní trio špičkových polských závodníků Kuzaj, Grzyb a Frycz. Jedním z adeptů na celkové vítězství je jistě i maďarský závodník Szabó s Fordem Focus WRC. Na Pražském rallysprintu ale samozřejmě nemůže chybět ani oblíbený bavič diváků, a bývalý člen továrního týmu Škoda Motorsport, Fin Jani Paasonen.

Pořadatelům XII. TipCars Pražského rallysprintu se navíc podařilo zajistit účast špičkového německého driftera Wernera Gusenbauera, který bude diváky na Strahovském okruhu rozehřívat dlouhými drifty s vozem Mercedes Benz CL 55 AMG o výkonu 620 koňských sil. Tento vůz je známý ze závodů Formule 1, kde jezdí jako safety car.

Soutěžní vozy odstartují do první rychlostní zkoušky Řeporyje-Cementárna v 8:05 a na Strahovském okruhu začne program pro diváky v 10:00. Diváci se dostanou do zpoplatněných zón po zaplacení vstupenky v hodnotě 150,- Kč.

Další informace a kompletní program naleznete na stránkách www.prazskysprint.cz

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist