www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Mikko Hirvonen chce porazit Grönholma

30. listopadu 2006 • 09:00

Jelikož má již tovární tým BP-Ford WRT titul v kapse, ohlásil Mikko Hirvonen, že se pokusí na Britské rally porazit svého týmového kolega Marcuse Grönholma. I šéf týmu Ford Malcolm Wilson řekl, že oba jeho svěřenci si mohou jet podle vlastního uvážení.

Ovšem také Marcus Grönholm dobře ví, že jej čeká velmi náročná rally a hlavním soupeřem mu bude právě jeho týmový kolega Mikko Hirvonen. „Jsem si jistý, že Mikko bude útočit hned od první rychlostní zkoušky,“ řekl Grönholm.

Mikko Hirvonen se v letošním roce neuvěřitelně zlepšil a v posledních soutěžích dojížděl na druhé pozici za Grönholmem v naprosté pohodě, nikým neatakován.

„Pokusím se vyhrát, takový je můj plán,“ prohlásil na úvod Fin. „Chci všem dokázat, že na to mám. Možná se mi podaří na Marcuse vyvinout určitý tlak.“

„Počítám s tím, že to bude náročná rally, jelikož bude asi hodně pršet. Mně ale jízda na blátě nevadí. Už se moc těším a doufám, že uspěji,“ dodal na závěr Hirvonen, který však varoval také před Petterem Solbergem, kterému se na Wales Rally GB tradičně velmi daří.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.11.2006 12:41
Ricardo - moderátor
No, aby to nebyla nějaká těžká rána...
toplist