www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Daniel Elena získal trofej Michaela Parka

30. listopadu 2006 • 11:30

V loňském roce zahynul při těžké havárii Markko Märtina na Wales Rally GB jeho dlouholetý spolujezdec a kamarád Michael „Beef“ Park. Všichni mají ještě v živé paměti, jak tato tragédie otřásla celým motoristickým světem a proto se jeho přátelé rozhodli, že se od letošního roku začne udělovat trofej Michael Park „Beef“ Trophy.

Mnoho týmů i privátních jezdců tento projekt podpořili, a tak se mohla letos trofej poprvé udělit. Cenu zhotovil na zakázku francouzský architekt François Chevalier, který dlouhou dobu dělá modely i maluje obrazy vozů WRC.

Tato cena bude vyhlašována vždy na konci sezóny WRC a získá ji nejlepší spolujezdec. V letošním roce o držiteli rozhodovala porota ve složení Denis Giraudet (Prodrive); Michel Lizin (Auto-Hebdo); David Richards (ISC) a Malcom Wilson (M Sport).

Ti pak vybírali ze šesti kandidátů:

Carlos del Barrio (E)

Daniel Elena (MC)

Jarmo Lehtinen (FIN)

Philip Mills (GB)

Ilka Minor (A)

Timo Rautiainen (FIN)

Za své zásluhy nakonec trofej získal spolujezdec Sébastiena Loeba, Daniel Elena. Ten se totiž v letošním roce stal s počtem 28 vítězství nejúspěšnějším spolujezdcem v mistrovství světa, získal již tři tituly mistra světa, společně se Sébastienem pokořili hned několik rekordů, a tak porota zvolila za vítěze právě jeho.

Cena bude Elenovi předána v pátek na tiskové konferenci po skončení první etapy. Přítomná bude také žena Parka, Marie Park a jeho dvě děti William a Victoria. Chybět samozřejmě nebude ani Markko Märtin a další přátelé Parka.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.11.2006 12:41
Cito
Bylo to hrozné. Vždycky, když se něco takového stane, tak je to hrůza....
toplist