www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Britská rally: RZ 6 - Po první etapě vede Grönholm

1. prosince 2006 • 17:20

Vedoucím mužem Britské rally po první etapě je Marcus Grönholm. Na druhém místě je Petter Solberg, který v závěru zabral a vyhrál šestý test. Třetí je pak Manfred Stohl, který se především snaží udržet za zády Daniho Sordá a získat tak konečnou čtvrtou příčku v MS FIA jezdců.

Obrovskou smůlu dnes měl Mikko Hirvonen, který musel odstoupit poté, co poškodil rám svého Focusu WRC 06. Do cíle nedorazil po výletu mimo trať Andreas Aigner ani Andreas Mikkelsen.

Skvělý výkon dnes podal Jari-Matti Latvala, který je čtvrtý. Pátá příčka patří Danimu Sordovi. Chris Atkinson klesl v závěru etapy na sedmé místo, jelikož nemohl nastartovat motor a ztratil v RZ 6 více než minutu.

Francois Duval neudržel za zády Markka Higginse a propadl se mimo bodované pozice – je devátý. První desítku uzavírá další pilot ve Fabii WRC Harri Rovanperä. Jedenáctý je na jistotu jedoucí Jan Kopecký, který ovšem při své premiéře ve Velké Británii s přehledem poráží Matthew Wilsona.

Martin Prokop se po úvodním nezdaru postupně probíjí kupředu. V některých testech zajel dokonce druhý nejlepší čas mezi vozy kategorie Super 1600.

Ohlasy po RZ 6:

Manfred Stohl: „Měl jsem dva defekty. Jelo se mi dobře, ale cesta už byla dost suchá a dala zabrat pneumatikám.“

Petter Solberg: „Jede se mi opravdu velmi dobře. Auto funguje skvěle.“

Henning Solberg: „S vozem nic nemám, je to jen ve mně. Musím prostě přidat.“

Jan Kopecký: „Udělal jsem hodiny a ztratil jsem několik vteřin. Hodně to klouzalo.“

Chris Atkinson: „Zhasl mi motor a trvalo dlouho, než znovu naskočil. Nic nechtělo fungovat. Nefungoval mi středový diferenciál.“

Gareth MacHale: „Jelo se mi dobře.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist