www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Jan Kopecký po první etapě Wales Rally GB

2. prosince 2006 • 09:20

Úvodní etapou byl zahájen poslední závod seriálu Mistrovství světa v rally 2006. Rally Wales se účastní i Czech Rally Team Škoda-Kopecký, v jehož barvách s vozem Škoda Fabia WRC absolvovala páteční etapu posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek. Po pátečních šesti rychlostních testech patří české posádce průběžné jedenácté místo.

Během páteční etapy Czech Rally Team Škoda-Kopecký nezaznamenal sebemenší technický problém vozu Škoda Fabia WRC. Jan Kopecký se snažil v průběhu úvodní etapy postupně zrychlovat a tím plní cíl, se kterým tým cestoval do dějiště závěrečné soutěže světového šampionátu.

„Ačkoliv dnes nepršelo, byla trať stále poměrně vlhká a kluzká. Během sobotní etapy lze očekávat déšť a pro nás by to byly další nasbírané cenné zkušenosti v takto náročné soutěži.“

„Páteční etapa se jela ve velmi vysokém tempu na rychlostních zkouškách, které jsou extrémně rychlé. Snažíme se zrychlovat postupně, abychom nepřekročili únosnou mez rizika, neboť chceme absolvovat co nejvíce cenných kilometrů. Ve druhých průjezdech jsme se přiblížili našim soupeřům a v postupném zrychlování chceme pokračovat v následujících dvou etapách,“ řekl po první etapě Jan Kopecký.

V sobotní etapě čeká na posádky náročných sedm rychlostních zkoušek. Druhou etapu zakončí divácká supererzeta na stadiónu v Cardiffu.

Martin Bobek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist