www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Harri Rovanperä získal bod do MS FIA značek

4. prosince 2006 • 01:35

Pro tým Red Bull Škoda skončil rok celkem pozitivním výsledkem, když Harri Rovanperä dokončil Britskou rally na deváté pozici a získal jeden bod do MS FIA značek. I tak ale zůstal tým Škoda v seriálu mistrovství světa mezi všemi týmy poslední.

Harri Rovanperä ale nebyl v cíli příliš spokojen, i když to byl jeho letošní nejlepší výsledek. „Myslím, že jsem jel celkem rychle. Ztratil jsem ale hodně času v sobotu odpoledne, když jsem měl něco s nastavením vozu. Splnil jsem ale cíl a dokončil rally na nejlepší pozici v letošním roce,“ řekl finský veterán.

Rakouský pilot Andreas Aigner odstoupil již po první etapě. „Samozřejmě, že odstoupení na Britské rally hodně mrzí, ale nic s tím nenadělám. Letošní sezónu ale jinak hodnotím pozitivně. Nejlepší bylo šesté místo v Německu. Myslím, že v budoucnu bych se mohl zlepšit. Letos jsem dokázal zajíždět časy v TOP 10, což je pro nováčka v seriálu MS s vozem WRC dobrá známka,“ prohlásil Aigner.

Samozřejmě také Armin Schwarz a Raimund Baumschlager byli s letošním rokem spokojení. „Za prvé chceme pogratulovat Harrimu k devátému místu. Získal pro nás další bod do MS FIA značek.“

„Mrzí nás nedojetí Andrease, ale to už se v rally stává. Domníváme se, že jsme splnili letošní cíle a dosáhli takové výkonnosti, jakou jsme čekali. Také jsme snížili ztrátu na kilometr na nejlepší týmy. Doufáme, že již v tomto týdnu oznámíme další podrobnosti a plány ohledně týmu Red Bull Škoda,“ dodali na závěr oba shodně.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist