www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Manfred Stohl dojel ve Walesu stříbrný!

4. prosince 2006 • 05:00

Rakouský jezdec stáje OMV Peugeot Norway WRT Manfred Stohl zkompletoval společně se svou spolujezdkyní Ilkou Minor nejlepší sezónu ve své bohaté jezdecké kariéře. Na Wales Rally GB dokázal dosáhnout na třetí stupně vítězů v řadě, což stačilo k vybojování celkové čtvrté příčky v mistrovství světa jezdců.

Čtyřiatřicetiletý Vídeňan dosáhl na Wales Rally GB při svém stodesátém startu životního výsledku. „Letošní sezóna se nám skutečně vydařila. A výsledek ve Velké Británii je taková třešnička na dortu. Sice jsem skončil druhý už jednou, vloni na Kypru, ale zdejší úspěch si považuju víc. Tentokrát jsem totiž na vítěze ztratil jen minutu a půl, kdežto na Kypru čtyři minuty,“ řekl Manfred Stohl.

Před startem soutěže potřeboval Stohl skončit před úhlavním nepřítelem Dani Sordem, tomu se však ve Walesu nedařilo. Stohl zajížděl už od začátku velice rychlé časy a záhy se dostal na třetí místo za dva bývalé mistry světa Marcuse Grönholma a Pettera Solberga. Posléze se i za přispění Solbergových problémů dostali Stohl s Minorovou na stříbrnou příčku a tu si až do cíle udrželi.

„Poslední rychlostní zkoušky jsme jen napjatě naslouchali, zda na autě funguje vše v pořádku. Snažil jsem se jet opatrně bez zbytečného riskování, ale bylo potřeba jet i tak velice svižně. Nakonec se nám stříbrnou příčku podařilo udržet až do cíle a jsme za to strašně šťastní,“ zářil v cíli Manfred Stohl.

Naopak se příliš nedařilo dvojce týmu, Henningu Solbergovi. Ten přišel o veškeré naděje na solidní úspěch již v průběhu první etapy, když vypochodoval se svým Peugeotem 307 WRC mimo trať a než se mu podařilo vrátit zpátky, ztratil propastné čtyři minuty. Nakonec se dokázal probojovat alespoň na 11. místo absolutně.

„Bylo pro nás důležité dostat se po té chybě zpátky do správného tempa, což se nám celkem podařilo. Několikrát jsme zajeli i velice dobrý čas, ale ztráta už byla moc velká, na body už nebyla šance. Každopádně s letošní sezónou jsem nadmíru spokojený,“ zhodnotil své vystoupení Henning Solberg.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist