www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Pons i Sordó děkovali týmu Kronos Racing

4. prosince 2006 • 11:15

Ani v posledním podniku sezóny Wales Rally GB sice Kronos Racing Team nedosáhl bez Sébastiena Loeba na vítězství, obě jeho posádky Xevier Pons - Carlos Del Barrio a Dani Sordo - Marc Marti ale dojely na bodovaných pozicích.

Pons zakončil sezónu na pátém a Sordó na sedmém místě absolutního pořadí. Pro Citroën je ale nejdůležitější fakt, že titul mezi jezdci obhájil i při své neúčasti na posledních čtyřech rally Sébastien Loeb.

Xavier Pons byl ještě na začátku nedělní etapy na čtvrtém místě, pak ale udělal chybu a ztratil 40 vteřin. Tím se před něj dostal Jari Matti Latvala a Španěl již nechtěl riskovat a spokojil se s pátou pozicí.

„Už v RZ 14 jsem měl malý problém s brzdami,“ řekl a úvod Pons. „Tratě ve Velké Británii jsou velmi rychlé a stačí malá chyba a je to špatné. Po těžké práci a skvělém výkonu v sobotu bylo to poslední, co jsem chtěl, abych všechno ztratil. Jsem hrdý na to, že jsem měl na dveřích startovní číslo jedna a vážím si také spolupráce se Sébastienem a celým týmem Kronos Racing. Díky nim cítím, že jsem se letos neuvěřitelně zlepšil,“ doplnil španělský pilot.

Dani Sordó vyhrál RZ 15 a tím se posunul na sedmé místo před Francoise Duvala. „Byla to jedna z nejhezčích soutěží v celém letošním roce,“ řekl na úvod Sordó. „Tratě byly rychlé a úzké a také počasí se neustále měnilo. Nejvíce mě potěšilo, že i rozpis jsem měl dokonalý a to jsem zde startoval poprvé.“

„Letos jsem chtěl především sbírat zkušenosti a myslím, že to jsem splnil. Na začátku roku jsem měl v plánu odjet pouze tři rally s vozem WRC a nakonec jsem jel všech šestnáct! Mám hodně krásných vzpomínek, ale ta nejhezčí je na domácí Katalánskou rally, kde jsem před domácími fanoušky skončil druhý. Chtěl bych tímto poděkovat týmu Kronos Racing, který mi hodně pomohl a hodně mě toho naučil,“ dodal na závěr Španěl.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist