www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

MacHale byl v cíli jen díky systému SuperRally

5. prosince 2006 • 00:40

Poslední soutěž sezóny 2006 Wales Rally GB skončila pro Garetha MacHale zklamáním. Do cíle totiž nedorazil, jelikož odstavil svůj Focus WRC dvě rychlostní zkoušky před cílem. Přitom smůlu měl již v sobotu, kdy nedojel do servisu před super speciálkou.

V sobotu mu vypověděla službu elektronika a v neděli pak unikal z převodovky olej. Jelikož měl velkou ztrátu, raději Focus WRC odstavil, aby nedošlo k případnému požáru.

„Viděli jsme převodový olej na výfukovém potrubí a navíc jsme cítili spálený olej,“ řekl britský jezdec. „Raději jsme se proto rozhodli, že poslední dva testy nepojedeme. Nechtěli jsme riskovat, že nám shoří vůz, navíc když jsme měli takovou ztrátu ze soboty.“

„Jsem zklamaný především z toho, že jsem neodjel všechny potřebné kilometry. V příštím roce se mi ale budou zkušenosti hodit. Počasí si se všemi hodně pohrálo a já jsem rád, že jsem i v takových podmínkách dosahoval konkurenceschopných časů,“ dodal na závěr MacHale, který v roce 2007 pojede všech šestnáct soutěží ve Focusu WRC.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist