www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Premiéra Toyoty RunX S2000 v MS dopadla dobře

5. prosince 2006 • 03:00

Premiéra Toyoty RunX S2000 na soutěži mistrovství světa dopadla lépe, než u konkurenčního Fiatu. Zatímco italské Punto S2000 v Turecku příliš nezářilo, RunX S2000 se skotským pilotem Alisterem McRae za volantem zaujalo mnohem více, byť konečný výsledek je stejný.

Alister McRae v úvodu soutěže příliš nezářil, poté se však s Gordonem Noblem rozjeli k velice slušnému výkonu, který korunovali dokonce čtyřmi nejrychlejšími časy v rámci vozů skupiny N. Slušnou celkovou pozici před všemi vozy kategorie S1600 však zhatila poslední rychlostní zkouška, na které vůz sklouzl do příkopy a přestože se vozu nic výraznějšího nestalo, nepodařilo se jej včas vrátit na trať. Rozhodující je však výkon na trati a v tomto ohledu McRae ani Toyota nezklamali.

„Před soutěží jsme se svezli pouze jeden den, auto nebylo dostatečně nastavené ani otestované. Proto jsme začali trochu pomaleji, navíc jsme na čtvrté zkoušce prvního dne dostali defekt a v závěrečných dvou zkouškách prvního dne nás trochu pozlobily brzdy. Druhý den jsme začali mnohem líp a zajížděli jsme časy se špicí produkčních aut včetně jednoho nejrychlejšího. Bohužel se uklepal jeden ze šroubů na kloubovém obalu a byl konec. V neděli jsme byli po celou dobu z enkařů suverénně nejrychlejší, na poslední rychlostní zkoušce jsem nedokázal po sjezdu dostatečně auto zbrzdit a místo zabočení do pravotočivé zatáčky jsme šli do příkopy. Podobně zde dopadl třeba Per-Gunnar Andersson. Autu se nic nestalo, ale nebyli jsme schopni auto dostat zpět na trať,“ prozradil Alister McRae.

„S naším vystoupením jsme nadmíru spokojeni. Před závodem jsme neměli dostatek prostoru pro testování a v úvodu to bylo i vidět. Je škoda, že jsme nedojeli až do cíle, ale pro nás je hodnotnější, že jsme byli schopni zajíždět hned při prvním startu časy s nejlepšími produkčními vozy. Je to rozhodně lepší, než kdybychom dojeli do cíle, ale někde v hloubi pole. Navíc jsme získali spoustu cenných dat, které budeme moci využít při následujícím vývoji,“ řekl šéf stáje RED World Rally Team Neil Gatt.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist