www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Latvala ve Walesu zazářil

5. prosince 2006 • 09:30

Svého životního výsledku dosáhl na Wales Rally GB finský mladík Jari-Matti Latvala. V barvách stýmu Stobart VK M-Sport dokázal ve Fordu Focus RS WRC dosáhnout na vynikající čtvrtou příčku, čímž zakončil jinak ne příliš zářivé působení v soutěžích mistrovství světa.

Letos poprvé dostal Latvala více příležitostí v soutěžích mistrovství světa, když se na vybraných soutěžích střídal jako dvojka záložního týmu Ford. V průběhu roku však dosahoval spíše průměrných výsledků, poslední dvě soutěže však mínění z letošní sezóny notně vylepšily. Na Australské Rally dojel Latvala se svým stálým spolujezdcem Miikkou Anttilou šestý, ve Walesu skončil dokonce ještě o dvě příčky výše.

„Z výsledku jsem hodně překvapený. Doufal jsem, že bychom se mohli pohybovat kolem osmého místa a nakonec je to čtvrtá příčka. Lepší už to být nemohlo,“ radoval se v cíli spokojený Latvala. K podařenému finiši prozradil: „Začátek sezóny nebyl nic moc, naopak v závěru se nám začalo parádně dařit. Dvě vítězství v rámci PCWRC a úspěchy v absolutní klasifikaci v Austrálii a ve Velké Británii, skutečně paráda.“

A jak to vypadá s jeho budoucností? „Teď se můžu těšit na pěkné vánoce, poslední výsledky mi dodaly sebedůvěru. Teď se v klidu můžu začít připravovat na nadcházející sezónu. Zatím vůbec není jasné, s kým ani za koho pojedeme, ale určitě bych v roce 2007 neměl na tratích světových soutěží chybět,“ prozradil závěrem jedenadvacetiletý Latvala.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist