www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Wilson jun. ani při třetím startu na RAC příliš nezářil

5. prosince 2006 • 11:30

Protekční synáček šéfa továrního týmu Ford Matthew Wilson nedokázal zazářit ani na své domácí soutěži. Na Wales Rally GB totiž skončil až na dvanácté příčce, když jej dokonce bezpečně porazily všechny až do cíle dojeté Škody Fabie WRC.

Wilson byl již před startem zatížen minutovou penalizací za prohřešky s překračováním rychlosti. Kalich trpělivosti funkcionářům přetekl na nedávné Rally Nový Zéland, přestože však ostatním účastníkům hrozili mnohem většími sankcemi, Wilsonovi přidělili k překvapení všech jen minutovou penalizaci.

„Závod to byl hodně náročný, podmínky se měnily ze dne na den. Startoval jsem na RAC potřetí, ale předchozí starty mi nebyly moc platné, protože se jezdívalo v dřívějším termínu, kdy se jezdilo za úplně jiných podmínek. Díky penalizaci jsme neměli šanci na slušný výsledek, takže jsme se snažili zajet pár slušných časů,“ řekl o své motivaci Matthew Wilson.

Tímto vystoupením zakončil Wilson svou první komplexnější sezónu v mistrovství světa. Kromě vítězství na jedné rychlostní zkoušce na Rally Argentina a zisku jednoho bodu na téže soutěži však v letošní sezóně příliš nepředvedl a pravidelně patřil k nejhorším jezdcům s vozem WRC.

I přesto má jako jeden z mála jezdců již jisté místo v týmu pro příští rok. Opět by měl startovat s Fordem Focus WRC stáje Stobart ve všech dvanácti evropských soutěžích mistrovství světa.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.12.2006 15:46
dufs
Souhlas
05.12.2006 12:45
Mara
Pěkně napsané.
toplist