www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Guy Wilks je po sezóně zklamaný

7. prosince 2006 • 10:45

Britský mladík Guy Wilks startoval do Britské rally s tím, že se pokusí získat titul mezi juniory. Ještě v polovině sobotní etapy vedl, ale pak přišel technický problém a odstoupení. Využití systému SuperRally znamenalo propad výsledkovou listinou a naděje na titul byla pryč.

„Není to přesně to, co jsem čekal,“ řekl na úvod Wilks. „Britská rally byla plná dobrých i špatných okamžiků. V pátek jsem začal nejrychlejším čase, ale pak mi vypadlo zadní sklo a do auta se valil kouř z výfuku a kousky bláta. Bylo náročné se soustředit. Na RZ 3 jsem navíc dostal defekt a ztratil skoro tři minuty výměnou kola.“

„To byl tedy velmi náročný den, ale ještě před jeho koncem jsem se znovu dostal na druhou pozici. Přitom po defektu jsem byl až šestý. V RZ 8 vyletěl mimo trať Kris a já se dostal do vedení. Hned v následujícím testu jsem ale ucítil zápach spáleného oleje a pak se nám rozbil diferenciál. To znamenalo, že jsem musel předčasně odstoupit a využít systému SuperRally na tři testy. Věřte, že jsem byl velmi zklamaný,“ pokračoval mladý Brit.

Wilks letos triumfoval v Argentině a Finsku, ale mechanické závady jej připravily o další první místa na Sardinii a ve Velké Británii. V Turecku naopak udělal chybu jezdec.

„Jezdím JWRC už čtyři roky a tři vždy bojuji o titul, ale ani jednou se mi to nepodařilo. Určitě si ale cením vítězství ve Finsku. Mohla to být skvělá sezóna, ale prostě tomu tak nebylo. V pěti ze šesti rally jsem vedl, ale vyhrál jen dvě. Pak jsem mohl triumfovat na Sardinii, ale zradila mě olejová pumpa. Ve Walesu to zase byl diferenciál. Taková už ale rally může být. Uvidíme, co bude dál,“ doplnil na závěr Wilks.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist