www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Pražský Rallysprint

Úspěšné zakončení sezóny

7. prosince 2006 • 13:00

Tradičním podnikem končícím českou soutěžáckou sezónu byl i v letošním roce atraktivní a diváky hojně navštěvovaný Pražský rallysprint. A i tentokráte patřil k největším tahákům pravidelný účastník juniorského světového šampionátu Pavel Valoušek.

Podobně jako na Setkání mistrů, i v hlavním městě usedl mladý otrokovický pilot do Subaru Impreza STI N11 z dílen polského šampiona Leszka Kuzaje. Překvapení však přichystal na sedadlo spolujezdce, když vloni startujícího nejlepšího českého tenistu Tomáše Berdycha nahradil Silvestr Mikuláštík. „Start s Tomášem jsme zvažovali i v letošním roce, ale nepodařilo se časově sladit naše programy. Nakonec tedy do auta usedl Silvestr Mikuláštík, aby si pohlídal, jestli mu něco s jeho nově koupeným autem neudělám,“ vysvětlil s úsměvem Pavel Valoušek.

Soutěž se konala na tradičních tratích kolem strahovského stadionu a v Řeporyjích. O výsledky tentokráte až tak nešlo, v první řadě bylo pobavit fanoušky. Přesto patřily Valouškovy časy k nejlepším a i přes efektní průjezdy dveřmi napřed stačily na velice dobré čtvrté místo. „Se Subaru už jsem se sžil v Sosnové, na rozdíl od tamějších patálií s diferenciálem jsme tentokrát jeli úplně bez problémů. Celou soutěž jsme odjeli na starých pneumatikách, navíc hodně rozevlátě. I přesto jsme skončili třetí absolutně a druzí mezi vozy skupiny N,“ neskrýval spokojenost s výsledkem Pavel Valoušek.

Závěrečný start v letošní sezóně vzal Pavel Valoušek také jako poděkování svým věrným fanouškům. „Svou účastí jsem chtěl vyjádřit dík mým fanouškům za jejich vydatnou podporu v průběhu celé letošní sezóny,“ dodal závěrem Pavel Valoušek.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
07.12.2006 15:17
Breaky
GO VALDA GO a ještě jednou GO
toplist