www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Jan Kopecký chce zůstat věrný Fabii WRC

8. prosince 2006 • 11:10

Jan Kopecký, který se letos v seriálu mistrovství světa představil hned na deseti soutěžích prohlásil, že by chtěl zůstat věrný Škodě Fabii WRC i v následující sezóně. Navíc pro něj zatím vypadá vše velmi nadějně, jelikož společnost Škoda Auto uprostřed týdne oznámila, že hodlá podporovat v mistrovství světa právě pouze Kopeckého.

Škodovka je s výsledky Jana Kopeckého velmi spokojená, jelikož mladý český pilot dojel hned pětkrát v první desítce. Nejlépe se umístil ve Španělsku, kde dokončil soutěž jako pátý, pak v Německu - sedmý a nakonec ve Finsku - osmý.

„Britská rally byla naším posledním podnikem letošní sezóny a zároveň ukončila seriál mistrovství světa,“ prohlásil Kopecký. „Startoval jsem letos s Fabií WRC v deseti soutěžích a myslím, že jsem nezklamal. Splnil se mi tím sen a chci poděkovat za veškerou podporu od partnerů a sponzorů, bez nichž by nic z toho nebylo možné. Bylo by fantastické, kdybych mohl hájit barvy Škodovky v mistrovství světa také v následujícím roce.“

Spolujezdec Jana Kopeckého Filip Schovánek dodává: „Získali jsme hodně zkušeností, které by se daly využít v roce 2007. Letos se jasně ukázalo, že pokud nemáte s danou rally zkušenosti, pak nemůžete stačit nejrychlejším jezdcům. Je to ale známé pravidlo, které platí již dlouhá léta.“

Šéf týmu Škoda Motorsport Kopecký, Josef Kopecký věří, že jeho svěřence uvidíme v seriálu mistrovství světa také v roce 2007. „Sezóna 2006 nám vyšla dobře. Vím ale, že ještě máme stále co zlepšovat. Náš tým vznikl těsně před začátkem sezóny 2006, takže jsme se vše podstatné učili za pochodu. Myslím, že jsme dosáhli velmi dobrých výsledků. Velký dík za to patří především našim partnerům a společnosti Škoda Auto, která nás podporovala. Rád bych, kdybychom mohli značku Škoda ve světě representovat i v roce 2007, ale jednání stále nejsou uzavřená,“ dodal na samotný závěr Josef Kopecký.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.12.2006 09:25
Ricardo - moderátor
No to ano, ale stejně bude potřebovat podporu od celé Škodovky a myslím, že ta mu ji snad dá...
10.12.2006 12:45
Ramon
Breaky: ale i tak ho asi podporoval z větší části belgický dovozce
09.12.2006 00:14
Breaky
Rico,dva závody není sezona....
08.12.2006 17:29
Ricardo - moderátor
Není, vzdyt i letos pomahal na konci roku Duvalovi právě ten dovozce...
08.12.2006 16:03
Ramon
já bych ho zase neodsuzoval, není to sice světová špička, ale výsledky lepší než Armin je schopny dosáhnout. a pokud by se dali dohromady s Duvalem, myslím, že by to nemusel být špatný tandem
08.12.2006 15:52
Breaky
Chápal bych spojení týmu,jako přípravu pro další sezonu.Navíc jestli chce Škoda stavět na Kopejdovi tak nevím,nevim. Jsem kopejdoskeptik:-)
08.12.2006 15:49
Breaky
A není to příliš silné kafe pro dovozce?
08.12.2006 11:13
Ricardo - moderátor
Jen chci doplnit, co se týká podpory Francoise Duvala a týmu First Motorposrt, tak to je jiná kapitola. Tým First Motorsport by měl být podporován belgickým dovozcem Škodovky, takže ani on by neměl v MS s Fabií WRC chybět.
toplist