www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Pražský Rallysprint

Exhibice "POSPY" na konci sezóny 2006 ve voze WRC

8. prosince 2006 • 12:05

Díky opakovaným technickým problémům (kazy ve válcované struktuře materiálu dílů převodovky) Pospíšil s Vajíkem nedokončili 3 soutěže Zóny FIA a v konečném hodnocení tak skončili na 10. místě.

Náplastí na neúspěšnou sezónu byl start v Košicích, odkud posádka dovezla poháry za umístění ve třídě a zejména pak start Pospíšila s vozem Škoda Octávia WRC v Sosnové a na domácím Pražském rallysprintu.

Na Sosnové to bylo Pospíšilovo absolutně první svezení s tímto vozem a cílem bylo vozidlu neublížit, široké zatáčky bez obrubníků však snadno odpouštěly jezdecké chyby. Diváky povětšinou více zajímala šířka a počet smyků než dosahované časy, souboj Pospíšila s vozidlem po prvních kolech nakonec převážil ve prospěch jezdce a bylo rozhodnuto si vozidlo zapůjčit i na Pospíšilův domácí Pražský rallysprint.

V pražských ulicích posádce Pospíšil - Vajík také rozhodně nešlo o boj s časem, ale o to pobavit sebe i prokřehlé diváky. Prioritou ale opět bylo lidem ani drahému vozu neublížit, na závěrečné RZ se posádka s davy diváků rozloučila za mohutného aplausu osobně a poté jezdci pokračovali dále po trati, závěrečná kola za cílovou rampou byla rozloučením s vozem i sezónou 2006.

POSPA Rally Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist