www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Mexiko: Solbergův náskok se snížil na minimum

4. března 2006 • 00:51

Na minimum se smrsknul náskok Pettera Solberga na špici Mexické rally po šesté rychlostní zkoušce. V boji o vedení nyní s minimálními odstupy figurují hned tři jezdci.

Pouhých 3.6 vteřiny dělí od jezdce na Subaru WRC druhého Mikko Hirvonena, který po havárii svého kolegy Marcuse Grönholma stále drží vztyčený prapor značky Ford. Do útoku však zatroubil Sébastien Loeb. Francouz zajel dva vynikající a samozřejmě nejrychlejší časy na páté a šesté rychlostní zkoušce a svoji ztrátu 33.1 vteřiny z prvního kola snížil na 11.7 sekundy.

Na čtvrté místo postoupil díky problémům Grönholma a Atkinsona Manfred Stohl, pátý je Daniel Sordó před mladým Matthewem Wilsonem.Na sedmého McHalea zle dotírá Henning Solberg, který ztratil téměř čtyři minuty po defektu na RZ 5.

Devátá příčka absolutně a vedení mezi produkčními vozy jsou momentální vizitkou Tošihira Araie na Subaru Impreza WRX, když po první sekci vedoucí Latvala ztratil po defektu na stejném testu jako Henning Solberg. První desítku uzavírá před dnešní závěrečnou superspeciálkou Ricardo Trivino na Peugeotu 206 WRC.

O solidní umístění mezi produkčními vozy stále usiluje česká dvojice Štěpán Vojtěch - Michal Ernst při své premiéře s Mitsubishi Lancer Evo 8. Po šesti odjetých testech jí patří 16. příčka absolutně a 6. místo ve skupině.

„Užíváme si to. Jedu poprvé na takovém povrchu a hlavně s vozem skupiny N. Trochu to klouže a oproti WRC nemá enko tolik výkonu, ale jde to a hlavně se učím,“ konstatoval liberecký mladík v cíli RZ 6.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist