www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Mexiko: Vojtěchovi se na šotolině líbí

4. března 2006 • 14:02

Česká posádka Štěpán Vojtěch - Michal Ernst si před první etapou letošní Corona Rally Mexico nekladla žádné přehnané cíle. Jednak si odbývá svůj vůbec první start na šotolinové rally mistrovství světa FIA a rovněž se zde střetla s kompletní špičkou MS produkčních vozů.

Štěpán Vojtěch se při své světové premiéře na šotolině velmi rychle naučil jak začínat - s respektem. Díky tomu sice posádka týmu OMV CEE WRT na prvních třech testech zaostávala z pohledu stopek, nicméně naopak získala neocenitelné zkušenosti s mexickou šotolinou. Tato taktika se během prvního dne rozhodně vyplatila. Vojtěch s každým dalším kilometrem zvyšoval svou rychlost a první etapu dokončil na výborném šestém místě klasifikace šampionátu FIA pro produkční vozy.

„Nejdříve bylo maximálně důležité najít vlastní správný rytmus. Pokud jste nikdy předtím nezávodili na šotolině, je například opravdu těžké odhadnout ideální místo kde začít brzdit. Každopádně je to obrovská zkušenost a také velká zábava,“ prohlásil český pilot na konci první etapy.

Manažer týmu OMV CEE WRT Günther Aschacher komentoval výkony Štěpána Vojtěcha s úsměvem. „Je opravdu zdatným žákem. Když byl dotázán, jaké by chtěl pneumatiky, odpověděl: 'Černé, kulaté, gumové a od BF Goodrich'. Ve skutečnosti si však byl velmi dobře jist tím, co znamená správná volba pneumatik,“ řekl Aschacher.

Na pátém rychlostní zkoušce Štěpána Vojtěcha přibrzdil polský pilot Leszek Kuzaj. Ten se vrátil na trať těsně před českou posádkou, když se mu chvíli předtím povedlo po výletu mimo trať vrátit zpět na rychlostní zkoušku. „Ztratili jsme tím tak přes minutu, nemuselo se to stát. Ale jsme na šestém místě a pořád se může stát cokoli,“ uzavřel liberecký mladík.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ / foto: McKlein

Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist