www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Mexiko: Grönholmovi se nevyplatilo útočit

4. března 2006 • 15:30

První etapa Mexické rally přinesla pro tým BP Ford WRT zklamání v podobě havárie týmové jedničky Marcuse Grönholma. Samotný pilot prohlásil, že tentokrát byla na vině pouze jeho jezdecká chyba.

Marcus Grönholm si v průběhu úvodních rychlostních zkoušek stěžoval především na všeobecně neoblíbenou pozici 'metaře', která tentokrát připadla na něj, jakožto na vedoucího jezdce průběžné klasifikace šampionátu. „Auto fungovalo správně, ale problém byl v tom, že jsem jel na trati jako první. Nebylo to tak hrozné, ale rozdíl mezi vyčištěnou stopou byl znát. Kola mnohem víc prokluzovala a musel jsem dříve brzdit. Víc jsem prostě dělat nemohl.“

Finský pilot se v pátek odpoledne na umetenější trati odhodlal k útoku, ale doplatil na to ve zrádném esíčku 9 km po startu čtvrtého testu. „Najel jsem příliš rychle do levé zatáčky a v pravé jsem sklouzl do příkopu. Auto zůstalo ležet na boku a my jsme se jej snažili dostat zpět na kola, ale nešlo to. Byla to moje chyba. Přehnal jsem svou snahu a šel příliš pozdě na brzdy,“ přiznal se bez vytáček 38tiletý Grönholm.

Tato chyba pro Fina znamenala po první etapě pád na 23. místo průběžné absolutní klasifikace Mexické rally, do níž dnes jezdec továrního týmu BP Ford WRT nastoupí znovu v rámci systému SupeRally. „Myslím, že pořád můžeme dosáhnout na body do klasifikace MS značek,“ uzavřel Marcus Grönholm.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist