www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Mexiko: RZ 8 přinesla smůlu Fordu

4. března 2006 • 18:00

Hned na úvodní rychlostní zkoušce druhé etapy letošní Corona Rally Mexico se udály podstatné změny v popředí výsledkové listiny. O největší překvapení, tentokráte však negativní, se postaral Mikko Hirvonen.

Fnský mladík, který včera patřil mezi největší překvapení soutěže, dnes bohužel zopakoval situaci, do které se včera dostal jeho týmový kolega Marcus Grönholm, když ‚zaparkoval' svůj Ford Focus WRC do příkopy necelé dva kilometry po startu RZ 8. Vůz sice podle prvních informací není vážně poškozen, nicméně se jej nepodařilo vyprostit a posádka tak nemůže v soutěži pokračovat.

Radost šéfovi týmu BP Ford WRT Malcolmu Wilsonovi neudělal ani jeho syn Matthew. Také on skončil mimo trať, stejně jako v případě Hirvonena je posádka nezraněna.

Do čela výsledkové listiny se skvělým časem dostal Sébastien Loeb na Citroënu Xsara WRC, když po RZ 8 má před druhým Petterem Solbergem na Subaru Impreza WRC náskok 0.7 vteřiny. Na třetí místo se posunul Manfred Stohl na Peugeotu 307 WRC, který už ztrácí více než dvě minuty.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist