www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Mexiko: Štěpán Vojtěch pojede SupeRally

5. března 2006 • 14:00

Pro českou posádku týmu OMV CEE WRT Štěpán Vojtěch - Michal Ernst, jedoucí na voze Mitsubishi Lancer Evo 8, bohužel neznamenala druhá etapa Corona Rally Mexico 2006 předpokládaný postup na některou z vyšších příček.

Štěpán Vojtěch si průběh druhé etapy Mexické rally představoval určitě jinak, než jak dopadl. Po změně nastavení podvozku se jeho Mitsubishi stalo přetáčivým, a to nebylo zdaleka vše. Po hodinách na osmém rychlostním testu mu navíc zhasnul rozpálený motor, což znamenalo minutovou ztrátu. Následoval další test a další hodiny. To nejhorší však mělo teprve přijít na RZ 12.

Po nárazu na kámen na předchozí zkoušce a následné provizorní opravě spojovací tyče řízení musela posádka OMV CEE WRT týmu odstoupit s nefunkčním řízením po dvanácti kilometrech rychlostního testu Duarte 2.

„Je to tvrdá lekce. Samozřejmě, že jsem zklamán, ale musíme si ověřit naše možnosti na šotolině. Tohle je jediný způsob, jak najít hranici. Extrémně to zde klouže a na každém metru vám hrozí to, že sjedete z cesty,“ komentoval druhou etapu Štěpán Vojtěch.

Oprava poškozeného Lanceru v servisní zóně nebyla pro tým Stohl Racing žádným problémem. Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem tak nastoupí do závěrečných bojů ve třetí etapě Mexické rally. Navzdory patnácti 'trestným' minutám za neodjeté rychlostní zkoušky se česká dvojice drží na sedmé příčce v klasifikaci produkčních vozů.

„Je opravdu hodně důležité, že můžeme v neděli znovu nastoupit. Násobíme své zkušenosti s každým odjetým kilometrem. Přes náš odstup naštěstí stále zůstáváme na bodovaných příčkách. Každopádně je škoda, že jsme přišli o možnost bojovat o páté místo, na které jsme mohli dosáhnout,“ řekl Štěpán Vojtěch.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ / foto: Willy Weyens

Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist