www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Mexiko: Petter Solberg chce zvítězit

5. března 2006 • 15:50

Před startem do poslední etapy dělilo první dva jedce průběžné klasifikace letošní Mexické rally 37.7 vteřiny. Jak Sébastien Loeb, tak ani Petter Solberg nehodlají na posledních třech měřených testech ponechat nic náhodě.

„Dnes to byla opravdu skvělá bitva. Očekávám, že zítra udržíme vedení, ale i kdybychom nakonec získali jenom osm bodů, s ohledem na vývoj šampionátu by bylo dobré i to. Ale raději bych získal celých deset, takže se pokusím udržet situaci jaká je,“ hodnotil Loeb své vyhlídky do závěrečných bojů.

Druhý Petter Solberg, který přišel o své těsné vedení až v samotném závěru sobotní etapy, se rozhodně nevzdává nadějí na celkové prvenství. „Doufáme, že zítra zvítězíme - takový je plán. Sébastien zítra může udělat chybu, kdyby na kamení dostal defekt. Můžete mít takovou smůlu, stát se může prostě cokoliv. Zítra ráno do toho prostě půjdu! Myslím, že je možné všechno,“ prohlásil Nor, který by si rád vylepšil letošní nulovou bilanci plným počtem bodů.

Třetí příčku drží před Danielem Sordem Manfred Stohl na Peugeotu 307 WRC. Rakušan je se svou pozicí nadmíru spokojen. „Naše umístění je fantastické a já jsem opravdu šťastný. Ale ve hře není moc aut a my ztrácíme přes tři minuty. Zítra to pro mě bude hodně hodně těžké, ale chci říci, že nebude záležet jen na autě a pneumatikách, ale na všem dohromady. V tomto směru se cítím být dostatečně jistý,“ řekl pilot z rakouské Vídně.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist