www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Mexiko: Po RZ 15 rozhodnuto?

5. března 2006 • 16:45

Pravděpodobně rozhodující krok za plným bodovým ziskem udělal na nejdelší rychlostní zkoušce Mexické rally jezdec týmu Kronos Total Citroën WRT Sébastien Loeb na Xsaře WRC.

Na 37.99 km dlouhém testu zajel Francouz naprosto bezchybně a připsal si nejrychlejší čas před Marcusem Grönholmem. Teprve třetí pak skončil se ztrátou 12.6 vteřiny Loebův pronásledovatel Petter Solberg. Ten se přes vynikající první mezičas nedokázal vyvarovat drobných chyb, navíc si přehřál brzdy a jeho celková ztráta narostla na 50.3 sekundy. Do konce soutěže zbývá posádkám absolvovat pouhých 22.43 km, takže pokud Loeb nevyrobí fatální chybu, např. v podobě defektu, nebo jej nezradí technika, je o vítězi pravděpodobně rozhodnuto.

Bezchybnou jízdou si pojistil své třetí místo Manfred Stohl na Peugeotu 307 WRC týmu Bozian Racing před čtvrtým Danielem Sordem na Citroënu Xsara WRC připravovaném belgickým týmem Kronos. Na celkové sedmé místo se posunula týmová dvojka Subaru WRT Chris Atkinson, když přeskočil vedoucího muže klasifikace produkčních vozů Tošihira Araie.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist