www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Štěpán Vojtěch by chtěl jet i na Novém Zélandu

6. března 2006 • 10:30

Česká posádka Štěpán Vojtěch - Michal Ernst má po skončení Mexické rally důvod ke spokojenosti. Přestože musela využít systému SupeRally, nakonec proťala posádka cílovou pásku na sedmé pozici mezi produkčními vozy a připsala si na své konto dva mistrovské body.

To je při premiéře na šotolinovém povrchu pro Vojtěcha obrovský úspěch. „Byla to velmi náročná rally, hned od začátku. Navíc jsem neměl žádné zkušenosti se šotolinou, takže to byl boj od prvního kilometru,“ řekl na úvod český mladík.

„Když už jsem se s vozem i terénem sžil, tak to celkem šlo. I časy byly dobré. Škoda jen našeho sobotního odstoupení. To nás stálo tak dvě místa. I tak jsem ale spokojený se sedmou příčkou. Dva body jsou pro mě dostatečným zadostiučiněním,“ pokračoval spokojený Vojtěch, který nebude chybět ani na Katalánské rally.

„Myslím, že tyto zkušenosti by se mi mohly hodit v budoucnu. Rád bych absolvoval s Lancerem skupiny N také letošní Novozélandskou rally. Uvidím, zda se mi to podaří uskutečnit. Nyní se ale již musím zaměřit na start ve Španělsku, kde pojedu ve svém Peugeotu 206 WRC,“ dodal na závěr Vojtěch.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist