www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Petter Solberg nakonec ´jen´ druhý, ale spokojený

6. března 2006 • 11:00

Norský pilot Petter Solberg neměl v letošním roce prozatím příliš mnoho štěstí, nicméně v Mexiku bojoval o vítězství až do závěrečné etapy. Jeho Impreza WRC již sice fungovala dobře, nicméně jednou jej zradil posilovač řízení a z toho pramenila ztráta několika desítek vteřin na vedoucího Loeba.

Přestože se Solberg snažil ztrátu smazat, nakonec se mu to nepodařilo a skončil v Mexiku druhý. „Jsem opravdu velmi šťastný, že jsem dosáhl v Mexiku druhého místa,“ řekl na úvod Solberg.

„Jel jsem do Mexika vyhrát, ale to nebylo v závěru v mých silách, tak jsem si hlídal především druhou pozici. První den jsem do toho šel naplno, abych získal nějaký náskok, ale o ten jsem druhý den po menších problémech přišel. Snažil jsem se, aby ztráta při porouchaném posilovači řízení bylo co nejmenší, ale lépe už to nešlo.“

„Určitě jsem ještě neřekl poslední slovo a věřím, že se blýská na lepší časy. Budu ještě bojovat. Nikdy se totiž nevzdávám,“ dodal na závěr odhodlaný Solberg.

Sportovní ředitel týmu Subaru Luis Moya doplnil: „Přijeli jsme do Mexika s jasným cílem a to zvítězit. Při vývoji rally jsme ale spokojeni také se druhým místem. Petter nakonec získal osm bodů, což je pro něj v šampionátu jezdců dobré. Jsme spokojeni také s tím, jak fungovala Impreza WRC na šotolině. Nesmíme totiž zapomínat, že většina soutěží se jede právě na šotolině.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist