www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Henning Solberg při premiéře v Mexiku pátý

6. března 2006 • 12:00

Norský pilot Henning Solberg dokončil Mexickou rally s vozem Peugeot 307 WRC na dobrém pátém místě a připsal tak na konto svého týmu OMV Peugeot Norway další důležité body.

Ten se také díky tomu stále drží před továrním týmem 555 Subaru WRT. Henning Solberg je díky zisku čtyřech bodů v šampionátu jezdců průběžně osmý. „Od startu druhé etapy jsem měl jediný cíl - dovézt vůz až do cíle,“ prohlásil na úvod Solberg.

„Bylo by nesmyslné útočit. Měl jsem totiž stále potíže s brzdami, takže jsem často vůz korigoval a zpomaloval ruční brzdou. Měl jsem bezpečný náskok na šestého a na čtvrtého jsem naopak hodně ztrácel. Jsem spokojený s pátým místem, jelikož jsem zde jel poprvé, tak je to vynikající výsledek,“ dodal Nor.

Manažer týmu OMV Peugeot Norway Jacki Bozian doplnil: „Dva vozy v TOP 5, je vynikající výsledek. Něco takového před soutěží nikdo nečekal. Vozy prokázaly, že jsou konkurenceschopné a vydržely i extrémní podmínky. Musíme se nyní dobře připravit na Argentinskou rally. Ve Španělsku a na Korsice bude naše barvy hájit jen Manfred Stohl, ale věřím, že bude bodovat a udrží nás před týmem Subaru.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist