www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Loeb měl několik důvodů ke spokojenosti

6. března 2006 • 14:00

Na své 21. vítězství v seriálu mistrovství světa FIA rally dosáhla včera v mexickém Leonu posádka týmu Total Kronos Citroën World Rally Teamu Sébastien Loeb - Daniel Elena. Zároveň toto prvenství bylo vůbec premiérovým pro belgický tým v MS.

„Bylo to perfektní znovu bojovat s Petterem. Dvojnásob proto, že jsem tento zápas vyhrál,“ usmíval se v cíli Loeb. „Obzvlášť velkou radost mám z toho, že zde svého prvního vítězství v mistrovství světa dosáhl náš tým. Souboj s Petterem byl letos náročný, stejně jako loni, a z mého pohledu nebyl rozdíl startovat za soukromý tým, který nás podpořil,“ neopomněl pochválit tým Kronos, jehož barvy letos hájí.

Pro Loeba, který si v cíli nasadil speciální modré sombrero, měla mexická soutěž další specifikum. „Vyhrál jsem rally, na níž se mi v minulosti příliš nedařilo. Navíc jsme toto vítězství potřebovali a já se naplno chopil šance. Těsný souboj o prvenství jej dělá dvojnásob cenným a navíc jsme se dostali do čela průběžné klasifikace mistrovství. Jinými slovy, všechno dopadlo skvěle! “

„Je těžké říci, jestli to bylo nebo nebylo až tak těsné. Petter ztratil 30 sekund po sobotních problémech, ale já zase 30 sekund v průběhu prvního dne, kdy jsem musel čistit trať. Každopádně to byl velmi zajímavý souboj. Dnes už jsem měl náskok a celkem v klidu jsem mohl udržet vedoucí pozici,“ dodal po skončení soutěže úřadující mistr světa, který vyhrál celkem 9 rychlostních zkoušek ze 17.

O vítězství francouzské dvojice rozhodlo několik momentů. Kromě havárií jezdců týmu BP Ford WRT Hirvonena a Grönholma to byl sobotní problém Pettera Solberga s řízením. Loeb předvedl v Mexiku nejen bezchybnou jízdu, ale navíc jej nezradila ani technika.

„V první etapě jsme navíc bojovali s Mikkem a Marcusem, takže v budoucnu uvidíme další pěkné souboje. Je opravdu úchvatné, když na 25ti kilometrové zkoušce bojujete o vteřiny. Je to opravdu velmi vzrušující,“ uzavřel vítěz Corona Rally Mexico své ohlédnutí za soutěží výhledem do dalších soutěží šampionátu.

Seriál MS nyní čeká návrat do Evropy a na asfaltové tratě. „Na asfaltu se nám obvykle daří a pár soutěží jsme na něm už vyhráli. Náš vůz i pneumatiky na tomto povrchu fungují správně, takže doufám, že ještě pár dalších soutěží vyhrajeme,“ řekl optimisticky Sébastien Loeb.

Uvidíme, jak se jeho slova vyplní. Na obou nadcházejících asfaltových rally, tedy ve Španělsku i na Korsice, totiž budou Loeb s Elenou obhajovat své loňské vítězství.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist