www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Posádky v Mexiku ohrožovala zvěř

7. března 2006 • 02:40

Spolujezdec Sébastiena Loeba, Daniel Elena, si stěžoval na pořadatele Mexické rally, kteří nedokázali zajistit, aby se po tratích rychlostních zkoušek, především v první a druhé etapě, nepohybovala zdivočelá zvěř.

Ta přitom podle něj ohrožovala bezpečnost všech posádek na trati. Podle něj se situace stala neúnosnou v RZ 13, kdy uprostřed cesty stálo 15 krav a tím byly značně ovlivněny časy hned několika posádek.

Nejvíce na to doplatil Manfred Stohl, který dokonce do jedné z nich narazil. Chris Atkinson přišel o obě zrcátky, když se snažil stádem prokličkovat. Marcus Grönholm zase hlásil, že v RZ 10 srazil jednu kozu. Petter Solberg se střetnul ve druhé etapě se psem.

„Tratě byly hezké, ale hned první den jsme na trati šestého testu viděli čtyři psy. V sobotu to pak byly krávy,“ řekl na úvod Elena. „Manfred narazil do krávy a Petter do psa. To je ale velmi nebezpečné. Je potřeba, aby se něco takového neopakovalo a pořadatelé taková zvířata hlídali.“

Také Phil Mills nešetřil kritikou. „Nejvíce problémů jsme měli v sobotu. Na každé zkoušce jsme viděli psa, osla, kozu nebo krávu. Prostě od každého něco. Jde o princip. Všichni dobře vědí, co to s autem udělá, když ve vysoké rychlosti narazí do zvířete. Mluvili jsme o tom v sobotu s organizátory a v neděli už jsme nezaznamenali jediný problém.“

Ani v loňském roce se organizátoři Mexické rally nevyhnuli problémům se zvířaty. Jani Paasonen tehdy narazil do krávy a musel být letecky převezen na pozorování do nemocnice. Fabia WRC byla značně poškozená. Kromě toho v loňském roce srazil Armin Schwarz krocany na Nové Zélandu a Petter Solberg přišel o potenciální vítězství v Austrálii poté, co srazil klokana.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist