www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Pearl of Africa Uganda Rally

Afrika patří Rautenbachovi

18. dubna 2007 • 13:00

Vítěz letošní keňské Safari Rally, Conrad Rautenbach, vyhrál podruhé v řadě podnik mistrovství Afriky. Pilot ze Zimbabwe se na Rally Uganda ukázal po dlouhých čtyřech letech, přesto za volantem Subaru Impreza STi nedal nikomu šanci; druhému v pořadí, Japonci Hideaki Myioshimu s „devítkovým“ lancerem, ujel o téměř tři a půl minuty a stal se historicky druhým zahraničním vítězem této soutěže - tím prvním byl v roce 2002 Johnny Gemmel.

Startem rally v Kambale, hlavním městě Ugandy, projelo pouhých patnáct posádek. Po projetí dvacítkou rychlostních zkoušek, které tvořily hlavní náplň celé soutěže, jich zbyla jen třetina. I přesto však rally skýtala jistou porci automobilového vzrušení, když se do poslední chvíle přetahovali o vteřinky a celkové druhé místo již zmíněný Myioshi a Muna Singh se Subaru. Méně štěstí měl nakonec jezdec ze Zambie, kterému ke stříbrné medaili chybělo pět vteřin.

Smůlu mělo sesterské duo Loly a Megan Verlaquových, které muselo odstoupit dva kilometry před cílem posledního měřeného úseku – na vině byl porouchaný diferenciál další imprezy ve startovním poli. Dalším smolařem byl další úspěšný jezdec ze Safari Rally Asad Anwar, který musel předčasně odstoupit kvůli poruše elektroniky svého Mitsubishi Lancer Evo VII. Veselejší ale mohla být další dáma za volantem, Susan Muwonge. Ta sice byla mezi klasifikovanými posádkami poslední, avšak na rozdíl od jiných dojela až do cíle.

Dílčí vítězství si na svůj účet připsal Emmanuel Katto, který se po výpadku v první etapě vrátil do soutěže díky systému SupeRally. Samostatně hodnocený druhý den vyhrál a mohl se tak těšit ze tří bonusových bodů, které se od letošku v africkém šampionátu přidělují podobně jako v Mistrovství Evropy.

Celkové výsledky Pearl of Africa Uganda Rally 2007

1. Conrad Rautenbach-Peter Marsh (ZW) Subaru Impreza WRX STI 2:52.52

2. Hideaki Miyoshi-Hakaru Ichino (J) Mitsubishi Lancer Evo IX +3.28

3. Muna Singh-David Sihoka (Z) Subaru Impreza WRX STI +3.33

4. Jas Mangat-Oliver Meganck (EAU) Volkswagen Golf GTi +49.49

5. Susan Muwonge-Edmond Kyeyune (EAU) Subaru Impreza WRX STI +1:17.01

Veškeré informace k Pearl of Africa Uganda Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist