www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Manfred Stohl začal sezónu skvěle

10. března 2006 • 03:00

Jednička stáje OMV Peugeot Norway, Rakušané Manfred Stohl a Ilka Minor, dokázali na nedávné Corona Rally México vystoupat na stupně vítězů, když jim patřila bronzová příčka za třetí místo. Stejné pořadí Manfredovi patří také v hodnocení jezdců.

Aby to nebylo vše, také OMV Peugeot Norway je na třetí příčce v hodnocení značek, pouhopouhý jeden bod za továrním týmem Subaru. Jak jinak nazvat podobnou situaci než výborným startem do sezóny.

„Začali jsme velice dobře v Monte Carlu, to je základ. Myslím, že až do té havárie jsme jeli velmi slušně i ve Švédsku,“ prozradila Ilka Minor a dodala: „Hodně jsme zapracovali na autě, teď už se chová mnohem líp, takže věřím, že budeme schopni dosahovat dalších dobrých výsledků a možná i stupňů vítězů. Ale udržet třetí příčku bude hodně obtížné.“

Přestože skončil Stohl v Mexiku třetí, s výkonem a chováním svého vozu nebyl příliš spokojený. „Zkoušel jsem nastavovat podvozek a upravovat stabilizátory, aby se auto chovalo lépe, ale pořád to nebylo ono. Na tomto povrchu se mi jede dobře, i s autem si rozumíme, ale když se pak člověk podívá na čas, někde musí být chyba. A na tom musíme zapracovat. Bohužel, moc o jízdě s autem na šotolině nevím, mnohem líp jsem se cítil na sněhu,“ řekl Manfred Stohl.

Dalším podnikem této smíšené dvojice bude ve druhé polovině března Rally Catalunya, na které si ověří své schopnosti na asfaltu. „Naše zkušenosti se Španělskem jsou ještě menší, než byly s Mexikem. Už jsme tam jeli v roce 2001, ale asfalt rozhodně není naše specialita. Manfred ho nemá moc v lásce a já jsem na tom podobně. Přesto doufám, že jsme schopni zajet dobrý výsledek,“ naznačila šance rakouské posádky Ilka Minor.

-plu-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist